885 poze   68943 vizite

Rocoina

Rocoina - este folosită de către femei pentru reducerea durerilor menstruale, a perioadei menstruale, a hemoragiilor vaginele, caz în care planta se foloseşte atât intern, sub formă de macerat, cât şi local, sub formă de băi, spălături sau aplicaţii şi comprese. Tot în uz extern, planta este folosită în caz de lovituri, luxaţii sau tăieturi relativ uşoare. Se spală locul cu apă şi apoi se aplică pastă de rocoină, preparată din pulbere uscată la care se adaugă puţină apă. Rocoina are unele proprietăţi remarcabile în ceea ce priveşte îmbunătăţirea stării sistemului urinar, fiind un bun diuretic şi antiinflamator urinar. Rocoina poate fi folosită alături de alte plante medicinale, deja consacrate în direcţia aceasta, în tratarea cistitelor, a infecţiilor urinare şi în general, pentru îmbunătăţirea funcţionalităţii sistemului urinar. O altă proprietate importantă a plantei, este aceea că acţionează benefic ca antiinflamator articular şi ajută astfel la îmbunătăţirea stării articulaţiilor şi implicit la îmbunătăţirea mobilităţii corporale fizice. În acest sens, planta poate fi folosită atât sub formă de pulbere, cât şi sub formă de macerat la rece. Rocoina mai este indicată în ameliorarea afecţiunilor interne acute, este un foarte bun calmant al durerilor interne şi este utilă ca tonic şi regenerator al tubului digestiv.
In fitoterapia psihocauzala, Rocoina are un efect racitor , emolient si calmant, fiind utila, în aplicatii externe, în afectiuni cutanate de tip aer ( piele uscata si cu crapaturi) si de tip foc: eczema, furuncule (favorizeaza maturarea), urticarie, eruptii eritematoase, eruptii alergice, cu prurit intens sau usturime, cu piele calda, ulceratii, crapaturi, ragade. Este utila în afectiuni gastroduodenale: gastrite, duodenite, ulcer ; de asemenea, în stomatite, ca si în hemoroizi si în inflamatii perianale. Înlatura fierbinteala (prin efectul antiinflamator al saponinelor) si uscaciunea (prinmucilagii, care sunt emoliente) de la nivelul pielii si mucoaselor (respiratorie, digestiva, urogenitala), fiind utila, în administrare interna, mai ales pentru afectiunile inflamatoare. Deoarece umezeste, este recomandata în afectiunile caracterizate de excesul de aer. Este utila în afectiuni hepatobiliare (hepatita, colecistita). Este recomandata în afectiuni colonice de tip foc (colite) sau de tip aer (colon iritabil). Este benefica în afectiuni respiratorii de tip foc (viroze, faringite, amigdalite, laringite, bronsite, tuse iritativa) sau de tip aer (tuse spastica, tuse psihogena).
Uz intern: – ulcere gastro-intestinale, tuse, probleme digestive, oboseala, lipsa de energie, bronsita, pleurezie, raceli, constipatie, scorbut – sub forma de seva proaspata, infuzie, decoct.
Uz extern: – eczeme, psoriazis, urticarie, eruptii cutanate, furuncule, arsuri, ulceratii, ulcer varicos, hemoroizi, dermatita de scutec la bebelusi, reumatism, prurit, opariri, erizipel, inflamatii testiculare – sub forma de seva aplicata local, bai sau cataplasme.
rocoina
rocoina
rocoina la ghiveci
rocoina la ghiveci

Comentarii album • 0
Nume:



Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.