885 poze   68875 vizite

Isop

Isop - “Planta Sfânta” - “Curata-mă cu isop si voi fi curat”, spune David in psalmul 51:7…
Considerat a fi planta purificatoare, isopul era folosit de vechii egipteni in curatarea templelor, iar in timpurile lui Iisus pentru curatarea ritualica a leproşilor. Isopului i se mai spune si “planta sfânta” si este considerata a fi vindecatoare inca din timpurile biblice Atunci când Iisus a fost răstignit pe cruce, cei din preajma s-au folosit de un lujer de isop pentru a ridica buretele înmuiat in oţet menit sa-i “stingă” setea… Totodată, in timpul Paştelui evreiesc, isopul era utilizat spre a picta casele israelitilor. Romanii au folosit si ei aceasta planta pentru a se proteja impotriva ciumei. Medical vorbind, isopul era folosit mai ales in problemele respiratorii, sub forma de ceai, dar si in tratarea tusei si pe post de decongestionant nazal. Durerile reumatice si cele artritice, febra, dar si rănile si tăieturile erau tratate cu aceasta planta. Cercetările moderne au demonstrat ca, intr-adevăr, isopul are proprietati antiseptice, antimicrobiene si astringente. Uleiul esenţial de isop este folosit in cazul bronşitelor sau al racelilor. Un studiu din 2003 condus de Brigham Young University a confirmat ca isopul, in concentraţii mici, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Planta se poate administra sub formă de pulbere, macerat sau infuzie.
Pulberea, leac pentru detoxifiere - Planta uscată ( partea aeriană a isopului) se macină cu ajutorul râşniţei de cafea (doar cantitatea de care aveţi nevoie). După măcinare, cerneţi pulberea printr-o sită deasă. Pt detoxificarea organismului, se recomandă câte un vârf de cuţit cu pulbere de isop, cu o jumătate de oră înaintea celor trei mese principale. Leacul se ţine sub limbă timp de cinci minute, după care îl înghiţiţi cu apă la temperatura camerei.
Un remediu excelent pentru astmul alergic - Pentru bolnavii de astm, doza recomandată este de o jumătate de linguriţă, diluată în puţină apă plată, care se administrează de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul trebuie urmat cel puţin 14 zile şi are efecte antiinfecţioase puternice, uşurează expectoraţia, crescând imunitatea organismului. Specialiştii în medicină alternativă apreciază că acest leac este excelent pentru astmul alergic.
Induce o stare de bună dispoziţie - Dacă se administrează un vârf de cuţit cu pulbere, cu un sfert de oră înainte de masă, de trei ori pe zi, aceasta inhibă reflexul vomitiv. Este un fapt dovedit că acest remediu naturist stimulează pofta de mâncare şi induce o stare de bună dispoziţie, fiind de mare ajutor în bolile grave. Pulberea astfel administrată este un foarte bun adjuvant în boala canceroasă şi în ciroza hepatică, dar e la fel de eficientă împotriva balonării şi a altor probleme digestive.
Maceratul - Pentru obţinerea unui macerat de isop, se folosesc cinci fire de plantă proaspătă mărunţită cu mâna. Peste aceasta se toarnă apă de izvor, cât să acopere planta complet şi se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de 10-12 ore. După acest interval, leacul se filtrează printr-un tifon şi se foloseşte în afecţiunile neurologice, psihice şi în cele digestive, după recomandarea specialistului. Cercetările au dovedit că maceratul de isop e un foarte bun adjuvant în schizofrenie. În acest caz, pentru calmarea manifestărilor imprevizibile ale bolii, se recomandă trei pahare de câte 100 ml de macerat pe parcursul unei zile întregi. Tratamentul trebuie urmat timp de şapte zile, iar după o pauză de o săptămână, terapia se poate repeta. Când se consumă 300 ml de macerat de isop pe parcursul unei zile, îndulcit cu trei linguriţe cu miere, bolnavul poate să ţină sub control afecţiuni precum: depresia, astenia şi nevroza astenică. Tratamentul trebuie continuat, fără întrerupere, timp de 20 de zile.
Elimină surplusul de lichide şi toxinele - În situaţia persoanelor care, din cauza unor disfuncţii, reţin apa în organism, tratamentul cu infuzie de isop favorizează eliminarea acesteia şi purifică ficatul. În acest caz, se administrează câte două căni cu infuzie pe zi; efectul terapiei este foarte bun pentru că se elimină nu numai surplusul de lichide, dar şi toxinele. Totodată, infuzia de isop este eficientă în afecţiunile aparatului respirator, în bronşite, faringite şi în laringite. În tratamentul acestor afecţiuni, terapeuţii recomandă câte trei căni pe zi, după mesele principale. Tratamentul durează o săptămână şi se poate repeta la nevoie.
isop de gradina; planta biblica
isop de gradina

Comentarii album • 0
Nume:



Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.